Verdiepingssessie natuurinclusieve energieopwek | voor gemeenteambtenaren

Verdiepingssessie natuurinclusieve energieopwek voor gemeenteambtenaren

Op 7 december (14.30-17.00) organiseren we een verdiepingssessie voor ambtenaren die betrokken zijn bij projecten voor grootschalige energie-opwek. Dit kan vanuit energie, stedenbouwkunde (ruimtelijke kwaliteit), natuur of bijvoorbeeld ruimtelijke ontwikkeling zijn. 

LET OP: Deze sessie is vol. Als je onderstaand formulier invult, kom je op de reservelijst. Als er dan toch nog een plekje voor je beschikbaar komt, informeren we je direct.

AANMELDEN voor de reservelijst

 

Tijdens deze bijeenkomst bespreekt Laura Smid (projectleider energietransitie NMU) de verschillende instrumenten die je als ambtenaar kunt inzetten om grootschalige energieprojecten natuurinclusief te realiseren. Denk aan sturen op locatiekeuzes, gebiedsanalyses, inzet van gebiedskennis lokale groepen, beleidskaders, monitoring en beheer.

Programmamanager Energietransitie in Woerden, Rolf Schipper, deelt vervolgens zijn ervaring als ambtenaar met natuurinclusief beleid voor zon- en windprojecten.

Maak de natuurinclusieve energietransitie mogelijk

We weten het allemaal: de klimaatcrisis vraagt dringend om actie op alle fronten. Extra zonnevelden en windmolens in Nederland zijn onvermijdelijk, maar de natuur en het landschap staan onder toenemende druk. Hoe zorgen we dat ons landschap aantrekkelijk en leefbaar blijft voor mens en natuur?

Het is een uitdaging, maar niet onmogelijk. De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) maken er werk van. Door onze kennis te delen bieden we beleidsmakers, bestuurders, politici en andere betrokkenen bij de Regionale Energiestrategieën (RES) informatie en inspiratie. Zo kunnen we samen werken aan een succesvolle natuurinclusieve energietransitie. Als NMF’s staan we middenin die transitie en bieden we jou mogelijkheden om het verschil te maken. Zodat natuur en landschap in de uitwerking van de RES beschermd of – liever nog – versterkt worden.

Meer informatie over de natuurinclusieve energietransitie

Tags:

Praktische informatie

Datum: Donderdag 7 december
Tijd:      14:30-17:00
Locatie: Vondelparc (het Souterrain), Vondellaan 2 in Utrecht (dit is tegenover station Vaartsche Rijn, locatie op Google Maps)

 

 

Tags:
Profiel Laura Smid

Laura Smid

Projectleider klimaat – duurzame energie