Wint jullie klimaatsong het Climate Songfest?

Geef je school op voor het Climate Songfest!

Groen!, Teachers for Climate, Jong RES en de NMU zetten een muziekproject op voor scholen in de provincie Utrecht: het Climate Songfest! Middelbare scholen krijgen een lespakket. Daarmee kan een team van scholieren of studenten hun eigen klimaatsong opnemen. Liefst met videoclip natuurlijk. Van de winnende song komt er een professionele opname!

Groen!, Teachers for Climate, Jong RES en de NMU zetten een muziekproject op voor scholen in de provincie Utrecht. Met het Climate Songfest wil de organisatie jongeren een stem geven. De generatie van morgen heeft op dit moment te weinig inbreng in het beleid rond klimaat en duurzaamheid. Terwijl juist zij de gevolgen gaan merken. Met het Climate Songfest wil de organisatie jongeren een platform geven om hun stem te laten horen!

Leerlingen en docenten gezocht

De officiële lancering van Climate Songfest is op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Docenten van (muziek)scholen in alle Utrechtse gemeenten krijgen dan een lesbrief met een lespakket dat de Herman Brood Academie heeft ontwikkeld. Daarbij zit een ‘template’ voor de klimaatsong: akkoorden, melodie, basistekst en soundbites. De docenten krijgen de uitdaging: maak met je team van scholieren of studenten je eigen versie van de klimaatsong. Het mag een cover zijn, maar ook een volledige mash-up van de bouwstenen. Liefst natuurlijk inclusief videoclip. Meld jouw school aan via de website van Stichting Groen!

Inzenden kan tot de kerstvakantie en in januari vindt de online stemming plaats. Van de winnende song wordt een professionele opname gemaakt. In februari 2022 zullen de winnaars het winnende nummer aanbieden aan de provincie, tijdens het minifestival Climate Songfest!

Doe mee met je school!

Campagne climate songfest klimaat jongeren