Basistraining klimaatambassadeurs: verkoeling en tegengaan wateroverlast | voor beginnende klimaatambassadeurs

Basistraining klimaatambassadeurs: verkoeling en tegengaan wateroverlast

 

Veel mensen vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen bij het klimaatbestendig maken van hun huis, tuin en buurt. Maar door heftige buien, wateroverlast, of langere perioden van hitte en droogte wordt dit juist steeds belangrijker. De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers met interesse in klimaatadaptatie op tot klimaatambassadeurs. Als klimaatambassadeur krijgen ze de juiste tools om hun huis en buurt klimaatadaptief te maken.

Op donderdag 14 september kunnen geïnteresseerden een gratis basistraining tot klimaatambassadeur volgen. De focus ligt op maatregelen in de tuin en op het dak die verkoeling kunnen bieden en wateroverlast tegen kunnen gaan. Van 19:30 tot 21:00 geven we informatie over de verschillende mogelijkheden. Vind je het leuk om in jouw straat, wijk of gemeente een project op te starten en andere buurtbewoners mee te krijgen? Meld je dan zeker aan voor deze avond! Naast beginnende klimaatambassadeurs zijn ook mensen die al eerder een NMU training hebben gedaan welkom, zoals energieambassadeurs, energieboswachters en duurzamedakcoaches. En huur je bij een woningcorporatie? Dan is deze avond ook uitermate geschikt voor je.

Praktische informatie

Datum: donderdag 14 september 2023

Tijd: 19:30 – 21:00

Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36 3511 AP Utrecht

Voor: iedereen die wil leren over klimaatadaptieve maatregelen en die toe wil passen in hun buurt

Kosten: Gratis

Meld je aan!

Daarna volgen nog 3 trainingen. Voor de bijeenkomst op 26 september kan je hier de informatie en het aanmeldformulier vinden. Voor de 2 vervolgtrainingen kun je hier aangeven dat je interesse hebt.