Adviesraad Doorfietsroutes

Adviesraad Doorfietsroutes

Een belangrijk onderdeel van ons regionale fietsnetwerk zijn doorfietsroutes. De NMU neemt deel in de Adviesraad Doorfietsroutes, die de provincie Utrecht adviseert over alles wat met doorfietsroutes te maken heeft.

Doorfietsroutes in de provincie Utrecht

Om vlot, veilig en comfortabel in de provincie Utrecht te kunnen fietsen, werkt de provincie aan een regionaal fietsnetwerk. Een belangrijk onderdeel van het regionaal fietsnetwerk zijn zogeheten doorfietsroutes, die de provincie samen met gemeenten aanlegt.

Doorfietsroutes verbinden dorpen en steden in de provincie (en daarbuiten) met elkaar en maken faciliteiten zoals werken, winkellocaties, scholen en (OV-)knooppunten beter bereikbaar voor fietsers. Het netwerk bestaat uit mooie en veilige fietsroutes waar genoeg ruimte is voor alle soorten fietsers. Fietsers komen er zo min mogelijk obstakels tegen en hebben vaak voorrang op ander verkeer. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom: forensen, kinderen, recreanten, snel of langzaam.

NMU in de Adviesraad doorfietsroutes

De NMU vindt doorfietsroutes belangrijk, want met goede doorfietsroutes wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets of de e-bike te pakken. En dat is belangrijk voor duurzame mobiliteit en een gezonde leefomgeving.

De NMU neemt daarom, samen met een aantal andere organisaties, deel aan de Adviesraad Doorfietsroutes die de provincie Utrecht adviseert over alles wat met doorfietsroutes te maken heeft. We hebben onder andere meegewerkt aan een Handreiking Fiets en Natuur om de provincie te adviseren hoe ze kan omgaan met doorfietsroutes in of bij natuurgebieden.

Je kunt hier meer lezen over de provinciale doorfietsroutes en waar ze komen te liggen.

Wil je meer weten? Neem contact op met Isabel en Jeannine!

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Projectleider gezonde leefomgeving – citizen science

06 41 525 475 E-mail LinkedIn