Zonnig Kromme Rijn trapt af met eerste staldak vol zonnepanelen

maart 16, 2018

Zonnig Kromme Rijn trapt af met eerste staldak vol zonnepanelen

Het staldak van veehouderij Hoogenraad in Bunnik levert sinds kort volop zonnestroom. Daarmee is het eerste project van het agrarisch collectief Zonnig Kromme Rijn, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de NMU, een feit. Eén gedaan, nog 14 te gaan!

Zonnig Kromme Rijn faciliteert ondernemers in het Kromme Rijngebied bij het realiseren van zonne-energieprojecten. Het projectteam levert advies en begeleiding bij de inventarisatie van mogelijkheden, het onderzoek naar financiële haalbaarheid en de (collectieve) inkoop.

Om binnen de gemeente Bunnik te verduurzamen en ‘stad’ en platteland te verbinden, is het idee ontstaan om daken van (agrarisch) ondernemers ter beschikking te stellen voor zonnepanelen. Naast zonnepanelen voor eigen gebruik, kunnen burgers uit de gemeente Bunnik investeren in zonnepanelen.

Bent u een (agrarisch) ondernemer in het Kromme Rijngebied en heeft u interesse om deel te nemen aan Zonnig Kromme Rijn? Ga voor meer informatie naar www.zonnigkrommerijn.nl of neem contact op via info@zonnigkrommerijn.nl.

Het agrarisch collectief voor zonne-energie Zonnig Kromme Rijn is een initiatief van Hoogenraad veehouderij en wordt ondersteund door zonne-energie experts Soft Energy en EFP Solutions en organisatieadviseur RAAD bedrijfsoptimalisatie. Zonnig Kromme Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Bunnik en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.