Workshop in Baarn op 14 september: leer je regenpijp af te koppelen!

augustus 26, 2022

Workshop in Baarn op 14 september: leer je regenpijp af te koppelen!

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert. Droge en hete zomers maken het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen. Tijdens het oogstfeest op 14 september legt regenwateradviseur Lanny Olie uit hoe je dit water op kunt vangen én gebruiken!

Gelukkig is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen op te roepen. 

Daarom geeft regenwateradviseur Lanny Olie een demonstratie hoe je zelf je regenpijp kunt afkoppelen. Vervolgens is ze ook beschikbaar voor vragen en vertelt ze wat er allemaal mogelijk is met regentonnen, goten, vijvers en nog veel meer. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt leven in de tuin!

Aanmelden
De demonstratie vindt plaats om 14:00 uur bij De Groene Inval, De Geerenweg 8, 3741 RS Baarn tijdens het Oogstfeest op 14 september. Aanmelden kan via info@degroeneinval.nl.

 

Tags: