Wind en zon in spotlight tijdens werkbijeenkomst Rijnenburg

juli 2, 2018

Wind en zon in spotlight tijdens werkbijeenkomst Rijnenburg

De komst van windmolens en zonneweides kan de polder Rijnenburg-Reierscop veel positiefs brengen. Dat liet de NMU op 30 juni zien tijdens de tweede werkbijeenkomst van Energielandschap Rijnenburg-Reijerscop. Want als je stuurt op lokaal eigendom, kan met de opbrengst van wind en zon allerlei leuks gedaan worden.

De voordelen werden duidelijk uit het bovenstaande informatiebord. En uit de vlog van wethouder Jocko Rensen uit Montfoort. Hij liet NMU-projectleider Ieke Benschop aan het woord om uit de doeken te doen hoe de NMU hier tegenaan kijkt.

Energielandschap leidend bij woningbouw

De NMU had nog meer punten die zij wil meegeven aan de gemeenteraad van Utrecht. Zoals dat het energielandschap leidend moet zijn bij woningbouw in het gebied. De NMU gelooft er in dat die twee zaken goed samen kunnen gaan. Ook bepleit de NMU dat niet alleen mensen met een spaarrekening mede-eigenaar moeten kunnen worden, maar ook mensen met een kleinere portemonnee. De gemeente zou, eventueel in samenwerking met de provincie, ervoor moeten zogen dat iedereen financieel profijt kan ervaren van het energielandschap. Zie de brief die de NMU op 29 juni naar de gemeenteraad stuurde (pdf).