Welk jongerenteam wint het Climate Songfest en 2.000 euro?

november 1, 2021

Welk jongerenteam wint het Climate Songfest en 2.000 euro?

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar de stemmen van degenen die er het meeste mee te maken gaan krijgen – de jongeren – worden te weinig gehoord. Daar willen Stichting Groen!, Teachers for Climate, Jong RES en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) wat aan doen. En wel met het Climate Songfest! Met een compleet startpakket kan een team van scholieren of studenten hun eigen klimaatsong opnemen. Het team met de winnende song krijgt een professionele opname, een live optreden en 2.000 euro voor vergroening van de school!

Campagne climate songfest klimaat jongerenLeerlingen van (muziek)scholen in alle Utrechtse gemeenten maken kans op de prijzen. En wel door hun docent aan zijn of haar jasje te trekken: die kreeg namelijk onlangs een startpakket van de Utrechtse Herman Brood Academie. Bij dat pakket zit een simpel startpakket voor de klimaatsong: akkoorden, melodie, basistekst en soundbites.

Meedoen is simpel

Een team van scholieren of studenten kan met het startpakket hun eigen versie van de klimaatsong maken. Het mag een cover zijn, maar ook een volledige mash-up van de bouwstenen. Liefst natuurlijk inclusief videoclip!

Verbinden en mobiliseren met muziek

“Muziek verbindt, mobiliseert en dringt door,” zegt Gerben de Vries (NMU). “We willen jongeren zo een podium geven, ze verbinden en impact maken op een manier die bij hen past. Dat is Climate Songfest – De stem van Utrecht.” Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Utrecht Natuurlijk en de provincie Utrecht.

Alles mag!

Jongeren kunnen het klassikaal aanpakken, met hun schoolband, met een groepje vrienden of individueel. Alles mag, zolang ze maar tussen de 12 en 25 jaar zijn en in de provincie Utrecht wonen. Aanmelden kan via https://stichting-groen.nl/climate-songfest/

Inspiratiebronnen beschikbaar

Jongeren die inspiratie nodig hebben, kunnen terecht op de playlist op SoundCloud. Daar horen ze hoe anderen dit aanpakken: soundcloud.com/climate-songfest.

Inzenden kan tot de kerstvakantie

Inzenden kan tot de kerstvakantie. In januari 2022 vindt de online stemming plaats. Van de winnende song komt er een professionele opname. In februari 2022 mogen de winnaars het winnende nummer spelen tijdens het minifestival Climate Songfest. En ze krijgen 2.000 euro die beschikbaar wordt gesteld door de provincie Utrecht, om hun school mee te vergroenen.

Aanmelden online

Leerlingen én docenten kunnen hun team aanmelden via https://stichting-groen.nl/climate-songfest/

Downloads

Wil je meedoen en anderen enthousiast maken? Dan vind je hieronder:

Tags: