Wegens doorslaand succes gesloten: Tot 1000 euro voor groene bewonersinitiatieven in Utrecht

maart 21, 2019

Wegens doorslaand succes gesloten: vouchers voor groene bewonersinitiatieven in Utrecht


Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht konden vanaf 11 februari een voucher van 500 of 1000 euro aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt of wijk. Binnen mum van tijd stroomden de aanmeldingen binnen en stond de teller op meer dan 150 initiatieven. De regeling is dan ook gesloten en nieuwe aanvragen insturen is niet meer mogelijk. De voucherregeling ‘Beleef en Bewonder!’ wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

De afgelopen weken is er al een groot aantal project gehonoreerd, en de verscheidenheid binnen de aanvragen blijkt groot. Zo zijn er vouchers toegekend aan het aanplanten van boomgaarden, voedselbossen en moes- en pluktuinen. Ook het vergroenen van schoolpleinen blijkt een populair project. Daarnaast waren er dit jaar aanvragen voor het aanleggen van insecten- en bloemenweides voor bijen en vlinders. En binnenkort zal de provincie ook een groot aantal groene daken rijker zijn.

Groen en groei

De provincie vindt het realiseren van een aantrekkelijke fysieke leefomgeving, ook binnen de groei die we als provincie doormaken, belangrijk. Om de balans goed te houden tussen groen en groei.

Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, is de succesvolle voucherregeling dit jaar voor de tweede keer uitgevoerd. Zo kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

De organisatie

De uitvoering van de voucherregeling wordt namens de provincie Utrecht verzorgd door Groen aan de Buurt.

Mocht je een aanvraag hebben ingediend voor 19 maart en nog geen reactie hebben ontvangen? Dan zijn we op dit moment nog druk bezig met de behandeling van jouw projectvoorstel. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Alies van den Berg via servicepunt@groenaandebuurt.nl.

 

Tags: