Voedselbos als onderdeel van het nieuwe landschap

september 20, 2018

Voedselbos als onderdeel van het nieuwe landschap

Er ligt een grote opgave voor klimaatadaptatie en voedseltransitie. Welke rol kan agro forestry hierin spelen? Dat laten we zien op vrijdagmiddag 5 oktober in het O-gen Open Café ‘Agro Forestry’ op het smakelijkste landgoed van Nederland: Lekkerlandgoed Haarzuilens.

 

Initiatiefnemers van voedselbossen – waaronder The Plant, Circle Ecology, In het wild en Landgoed Welna – zoeken naar partners, financiering en grond voor pilots. Terwijl grondeigenaren en overheden op zoek zijn naar goede initiatieven. In het O-gen Open Café brengen we beiden samen. Deskundige Wouter van Eck geeft een mini-masterclass over voedselbossen, de initiatiefnemers laten zien wat er mogelijk is en we ontdekken de mogelijkheden voor agro forestry in het werkgebied van O-gen. Dit doen we in de smakelijke omgeving van Lekkerlandgoed Haarzuilens. Je krijgt een unieke rondleiding in dit voedselbos. Nadien kun je in Gasterij Hoeve Wielrevelt de producten van het veld direct proeven.

Je bent van 14.00 – 16.30 uur welkom in Gasterij Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10 in Haarzuilens. Het programma ontvang je binnenkort. Meld je alvast aan. AANMELDEN