Vertrek directeur Joris Hogenboom bij de NMU

december 2, 2020

Vertrek directeur Joris Hogenboom bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht

Joris Hogenboom vertrekt per 1 februari 2021 als directeur van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht. Hij gaat per 15 april aan de slag als directeur bij Brabants Landschap.

Joris Hogenboom (rechts op de foto)

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Olav-Jan van Gerwen: “Joris is bijna 15 jaar met grote toewijding directeur van de NMU geweest. Onder zijn leiding heeft de NMU zich verder ontwikkeld tot een professionele en inspirerende organisatie die via projecten en netwerken bijdraagt aan versnelling van duurzaamheid in de praktijk. Concreet en verbindend, voor een mooie en duurzame provincie.”

Onder andere als lid van de gebiedscommissies Utrecht-West en de gebiedscoöperatie voor Utrecht Oost heeft Joris met verve de belangen van natuur, duurzame landbouw en klimaat behartigd. Ook was hij voorzitter van de Stuurgroep energieneutrale melkveehouderij en een van de initiatiefnemers van het uitvoeringsplan voor Duurzame Landbouw met Natuur, waarbij het juist ging om de verbinding van partijen en belangen om impact te realiseren. Naast deze activiteiten was Joris zeven jaar lang voorzitter van het landelijke netwerk van Natuur en Milieufederaties.

Joris Hogenboom: “Ik kijk uit naar deze nieuwe stap bij Brabants Landschap, maar niet naar mijn vertrek bij de NMU. Met enorm veel plezier heb ik al die jaren gewerkt met dit team met heel fijne, bevlogen collega’s, en met veel mensen en organisaties in Utrecht. Samen hebben we veel in gang gezet en bereikt. Lastig om los te laten, maar straks zal ik er met veel plezier op terug kijken.”

Met het vertrek van Joris raakt de NMU een ervaren, verbindende en enthousiaste directeur kwijt. De Raad van Toezicht van de NMU is gestart met de procedure voor werving en selectie van de nieuwe directeur.

Tags: