Verduurzaam de EU met je stem op 23 mei

mei 3, 2019

Verduurzaam de EU met je stem op 23 mei

Op 23 mei vinden de verkiezingen plaats voor de Europese Unie. Belangrijke verkiezingen voor wie een degelijke natuurbescherming, een ‘groen’ landbouwbeleid en ambitieuze klimaatdoelstellingen voorstaat. Ga dus stemmen!

Europa heeft veel te zeggen over natuur en natuurbescherming. Brussel legt immers de basis voor de Europese natuurbescherming door de Vogel- en Habitatrichtlijn en Natura 2000. Veel van de belangrijke natuur die we nog hebben is een direct effect van deze richtlijnen. Ook eiste de EU de afgelopen jaren hardere maatregelen tegen de overmatige mestproductie door de Nederlandse landbouw, en kwamen uit de EU ambitieuze klimaatdoelstellingen. Kortom: het is belangrijk om 23 mei te gaan stemmen op een natuur- en milieuvriendelijke partij!

Gebruik de Stemwijzer, Stemchecker en/of Kieskompas

Wil je weten hoe duurzaam de diverse verkiezingsprogramma’s zijn uitgevallen? Check dan bijvoorbeeld de Europese Stemwijzer. Je kunt dan jouw mening over veel duurzame onderwerpen vergelijken met die van de politieke partijen. Er zijn o.a. stellingen over grootschalige veehouderij, statiegeld op plastic flessen, genetisch gemodificeerde gewassen, belasting op vliegtickets en strengere naleving van klimaatdoelen.

Ook interessant is de Stemchecker van De Volkskrant, die kijkt naar het werkelijke stemgedrag van een partij in het Europees Parlement.

Het Kieskompas van Trouw vertelt je wat voor type Europeaan je bent.

Tags: