Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Verduurzaam de provincie met je stem op 20 maart

Verduurzaam de provincie met je stem op 20 maart

De Utrechtse groene organisaties, waaronder de NMU, pleiten ervoor dat alle bebouwing in de provincie energieneutraal wordt, de mobiliteit gezond, de leefomgeving groener en klimaatbestendig, en de natuur robuust en voor iedereen bereikbaar. Een oproep daarvoor deden ze eerder in aan alle provinciale partijen in een Advies voor een duurzaam verkiezingsprogramma.

Advies Groen en Gezond

Volgens de organisaties versterkt een ‘duurzame groei’ de Utrechtse economie en samenleving en draagt zij bij aan een krachtige provincie, waar mensen graag willen wonen, werken en verblijven. Maar het vraagt ook om zorgvuldig ruimtelijk beleid, innovatieve oplossingen, samenwerking en nieuwe financieringsmechanismen. De rol van de provincie is van groot belang bij de vorming van dit beleid en de sturing en financiering van deze ontwikkelingen.

Gebruik de Stemwijzer en/of Kieskompas

Wil je weten hoe duurzaam de diverse verkiezingsprogramma’s zijn uitgevallen? Check dan bijvoorbeeld de Stemwijzer i.s.m. Nu.nl. Je kunt dan jouw mening over veel duurzame onderwerpen vergelijken met die van de politieke partijen. Aan de orde komen o.a. windmolens, autowegen vs. fietspaden, subsidie voor energiebeparing, intensieve of duurzame veehouderij, auto of OV, biogascentrales, zonneparken en behoud van groen. Ook is er het Kieskompas, i.s.m. Provinciale Staten en RTV Utrecht. Ook daarin veel vragen rond natuur, milieu en duurzaamheid.

Behalve voor de provincie wordt er op 20 maart ook gestemd voor het waterschap.


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI