Utrechtse natuur- en milieuorganisaties leveren input coalitieonderhandelingen

maart 21, 2019

Utrechtse natuur- en milieuorganisaties leveren input coalitieonderhandelingen


Vandaag versturen Utrechtse natuur- en milieuorganisaties input voor de coalitieonderhandelingen. Deze input is naar alle lijsstrekkers gegaan van de partijen die zetels hebben in de provinciale staten.

Een duurzaam provinciaal coalitieakkoord
De provincie Utrecht is volop in ontwikkeling. Groei en binnenstedelijke verdichting, gezonde en leefbare buurten, aantrekkelijke en bereikbare steden, een energieneutrale samenleving, mooie natuur en open landschappen met kwaliteit. Het vraagt allemaal de aandacht van de partijen die gisteren zetels hebben ontvangen in de provinciale staten. En het vraagt om keuzes, zorgvuldig ruimtelijk beleid, innovatieve oplossingen en nieuwe samenwerkingen.

Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Utrecht zijn het eens; ze vinden de rol van de provincie van groot belang voor het nemen van de regie. Daarom hebben ze vandaag gezamenlijk input geleverd in de vorm van een aantal handvatten voor een groene koers in het coalitieakkoord.

Bekijk hier ons advies.

Tags: