Utrecht-West Café: Op naar een levendig platteland!

maart 2, 2018

Utrecht-West Café: Op naar een levendig platteland!

Heb jij hart voor je omgeving en wil je graag dat het platteland van Utrecht leefbaar en levendig is? Heb je een idee waarmee je de leefbaarheid in jouw buurt kan verbeteren? Zorg jij voor samenwerking tussen mensen en organisaties waardoor weer nieuwe ideeën ontstaan? 
Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met hun buurt of omgeving. Ze organiseren gezamenlijke activiteiten, ontmoetingen of een helpende hand voor hun buurtgenoten. Hoe pakken ze dat aan? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kun je zelf een initiatief opzetten? En welke middelen zijn er om je daarbij te helpen?

Op donderdagavond 8 maart 2018 organiseren de LEADER Aanjaaggroep en de Gebiedscommissie Utrecht-West hierover een Utrecht-West Café!

Tijdens het café krijg je inspirerende voorbeelden, een kennisvoorproefje over“placemaking”, informatie over subsidiemogelijkheden van LEADER en van het programma Leefbaarheid van de gebiedscommissie en zullen initiatiefnemers hun projectidee pitchen.In het tweede deel van de avond is er alle ruimte om met de initiatiefnemers en de sprekers in gesprek te gaan over hun of jouw ideeën en om kennis en contacten uit te wisselen. Alle ingrediënten voor een inspirerende avond!

Programma

19.30 uur  Inloop met koffie en thee
20.00 uur  Opening
20.05 uur  Informatie over mogelijkheden voor ondersteuning en coaching 
– Welke kansen biedt LEADER Weidse Veenweiden?
– Wat is het Programma Leefbaarheid Kleine Kernen Utrecht-West?
– Wat doet de KNHM en waar kunnen ze bij helpen?
20.20 uur  Inspiratie
– Kennisproeverij over ‘placemaking’ van Martine Sluijs – PIP & Partners
Hoe maak je van een plek een succes? Hoe krijg je anderen mee?
 Benieuwd? Bekijk alvast dit filmpje!
– Linschoten: de Parel van het Groene Hart
Hoe krijg je mensen samen aan de slag? Wat zijn “do’s en don’ts”? 
20.45 uur  Denk mee! #1
Pitches van projectideeën van initiatiefnemers uit heel Utrecht-West
21.00 uur  Korte pauze
21.10 uur  Denk mee! #2
Gesprekstafels: denk mee met de initiatiefnemers over hun idee!
21.50 uur  Gezamenlijke terugkoppeling
22.00 uur  Afsluiting, borrel, netwerken….

Waar is het?

De Boerinn in Kamerik
Mijzijde 6
3471 GM Kamerik
Locatie in Google Maps

Kom je ook?

Lijkt het je interessant en had je je nog niet aangemeld? Meld je dan voor uiterlijk 6 maart aan via de rode knop hierboven of via ajg@leaderweidseveenweiden.nl! Heb je zelf een idee voor een levendig Utrecht-West of een ander idee voor het platteland van Utrecht-West? Ken je iemand die we beslist ook moeten uitnodigen? Laat het ons weten!
Het Utrecht-West Café wordt georganiseerd door de LEADER Aanjaaggroep Weidse Veenweiden en de Gebiedscommissie Utrecht-West. Beide organisaties werken aan de versterking en verduurzaming van het platteland van Utrecht-West.