U-Thuis Najaarsbijeenkomst op 14 oktober 2020

september 14, 2020

U-Thuis Najaarsbijeenkomst 2020

Wat: Bijeenkomst over het versnellen van energieprojecten in de regio Utrecht, met informatie over:
– Succesvolle energie initiatieven in de regio en ondersteunende partijen
– Inspirerende voorbeelden van organisaties en bedrijven die een duurzaam pad bewandelen
Waar: Start bij Triodos Bank bij station Driebergen-Zeist, daarna wandeling langs duurzame projecten
Wanneer: Woensdag 14 oktober 16.00 – 18.00 of 17.00 – 19.00 uur
Wie: Lokale energie-initiatieven, energieambassadeurs, geïnteresseerde bewoners, bestuurders en medewerkers gemeenten, aanbieders en uitvoerders van duurzame maatregelen aan woningen.
Aanmelden: Kan via deze link

Collectief energie besparen en opwekken

Er gebeurt veel in de regio Utrecht! Veel energie initiatieven, gemeenten en aanbieders zijn actief bezig om duurzaam wonen mogelijk te maken. Voor de 12e keer organiseren we een regionale bijeenkomst waar alle betrokken partijen bij elkaar komen om informatie uit te wisselen. Een netwerkbijeenkomst in het provinciehuis zoals de eerste 10 keer is helaas nog niet mogelijk, maar we wilden het ook niet online organiseren zoals de voorjaarsbijeenkomst van dit jaar. We gaan dit jaar daarom met elkaar wandelen langs duurzame projecten. We starten bij Station Driebergen-Zeist en gaan vanaf daar langs bij o.a. de Triodos Bank en de duurzame wijk Kerckebosch in Zeist. Weer veel mogelijkheden om inspiratie op te doen dus, maar ook om in duo’s (op veilige afstand) in gesprek te gaan tijdens de wandeling. Wees er dus ook bij!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen.

Programma

Deelnemers hebben de keuze om op twee tijdstippen te starten (16.00 of 17.00) zodat we niet met een te groot groep zijn en goed afstand van elkaar kunnen houden. We krijgen eerst een rondleiding over het terrein van Triodos Bank door Bianca de Wit die verantwoordelijk is voor de duurzame bedrijfsvoering. Bij regen kunnen we schuilen onder de grote zonne carport. U krijgt dan de mogelijkheid om een heerlijk vegetarisch broodje te nuttigen en via een mooie wandeling komt u dan aan in de duurzame wijk Kerckebosch in Zeist. Hier zal Evert Jan Roelofsen van Wijkontwikkelbedrijf Kerckebosch een rondleiding geven en vertellen over alle duurzame maatregelen die genomen zijn in deze wijk. Tijdens de wandeling terug naar Driebergen-Zeist krijgt u nog een vraag om mee te denken over de toekomst van U-Thuis. Indien de wandeling van bij elkaar ca. 6km te lang voor u is kunt u de twee onderdelen ook los bijwonen en met de fiets, OV of auto van Triodos naar Kerckebosch reizen.

Tags: