Training CV-optimalisatie: theorie en verdieping

november 6, 2019

Training CV-optimalisatie: theorie en verdieping

Met het slim inregelen van de centrale verwarming (cv) en het waterzijdig inregelen van de radiatoren kan een gemiddeld huishouden fors besparen op het gasverbruik. In deze cursus op 20 november en 4 december 2019 leer je hoe je mensen een rondleiding van een uur kunt geven in hun eigen warmtehuishouding. Doe mee!

Wat: Training over de theorie (incl. gesprekstraining) en verdieping van CV-optimalisatie

Waar: ANNE, Veemarktplein 41, Utrecht (loopafstand van Utrecht CS)

Wanneer: Woensdag 20 november en woensdag 4 december 2019 19.30 – 21.30

Wie: Energieambassadeurs die CV-optimalisatie helder uit willen kunnen leggen aan buurtbewoners.

Trainer: Karel Frijters

Aanmelden: Deze cursus is voorbij

Met het slim inregelen van de centrale verwarming (cv) en het waterzijdig inregelen van de radiatoren kan een gemiddeld huishouden fors besparen op het gasverbruik. Dat is het technische en het klimaatverhaal achter cv-optimalisatie. Belangrijker echter is dat je met cv-optimalisatie de tools in handen krijgt om de bestaande infrastructuur voor warmte in jouw woning af te kunnen stemmen op jouw comfort. Bij het ontwerpen van een woning wordt uitgedokterd hoe de verwarming optimaal is. Van de beginsituatie, die vermoedelijk toen nog aardig deugde, klopt na jaren meestal niet veel meer.  

In deze cursus leer je hoe je mensen een rondleiding van een uur kunt geven in hun eigen warmtehuishouding. Waar moet men op letten, waar kan men wel en niet aanzitten, en hoe kan men de warmte naar de plek dirigeren waar men die zou willen hebben voor het comfort? Je leert hoe je mensen het inzicht kunt geven dat hen de baas maakt over de warmtehuishouding in eigen huis om zo aanzienlijk te kunnen besparen op het gasverbruik. Wat je niet leert is zelf aan cv-installaties sleutelen. Hier een leuk filmpje over CV-optimalisatie.

De cursus bestaat uit twee delen:  

Deel 1: biedt de theoretische achtergrond en de daadwerkelijke gesprekstraining. 

Deel 2: is de verdieping op techniek, waarbij een gespecialiseerde installateur/monteur in zal gaan op jullie vragen. 

Inschrijven voor de eerste avond betekent ook meedoen aan de tweede gezien het elkaar aanvullende karakter van de avonden. Het verdient aanbeveling tussen deel 1 en deel 2 onderling een cv-optimalisatiegesprek te organiseren en uit te voeren. Dus plan dit gesprek alvast in! 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Energie-U en de Natuur en Milieufederatie Utrecht in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.  

Tags:
Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Groen aan de Buurt en Duurzame Landbouw