Training collectieve inkoop voor energie-initiatieven

mei 27, 2019

Training collectieve inkoop voor energie-initiatieven

Op woensdagavond 12 juni bij ANNE (Utrecht), zullen energie initiatieven u meer vertellen over hun ervaringen met collectieve inkopen van zonnepanelen, isolatie of andere energie maatregelen. U leert de do’s en don’ts bij het opzetten van een collectieve inkoop en ook hoe Jouw Huis Slimmer kan faciliteren.
  • Wat: Training Collectieve Inkoop bij Energieprojecten
  • Waar: ANNE, Veemarktplein 41, Utrecht (loopafstand van Utrecht CS)
  • Wanneer: Woensdag 12 juni, 19.30 – 21.30
  • Wie: Energieambassadeurs / Energie initiatieven
  • Trainer: Rianne Bakker, Energie U
  • Meedoen: Aanmelden kan bij Alies van den Berg: a.vanden.berg@nmu.nl

Hoe organiseer je een collectieve inkoop?

Door middel van collectieve inkoop kunnen schaalvoordelen worden opgedaan. Bijvoorbeeld bij de aankoop van isolatiemateriaal, zonnepanelen en warmtepompen. We gaan aan de slag met de vraag: “Hoe organiseer je een collectieve inkoop?”. Bij dit proces moeten meerdere keuzes gemaakt worden. Zo moet je besluiten wie het gaat faciliteren, je moet verschillende offertes vergelijken, randvoorwaarden en garanties afspreken. En ook belangrijk: hoe ga je zo veel mogelijk deelnemers werven? Zo zijn er nog meer vragen die beantwoord moeten worden om een collectieve inkoop zo succesvol mogelijk te maken. Katrin Larsen van Energierijk Houten en Anton Kiewiet van Zonnig030 hebben beiden al meerdere collectieve inkoopacties opgezet en vertellen er graag over.

Op woensdagavond 12 juni bij ANNE (Utrecht), zullen energie initiatieven u meer vertellen over hun ervaringen. U leert de do’s en don’ts bij het opzetten van een collectieve inkoop en ook hoe Jouw Huis Slimmer kan faciliteren. Vervolgens is er ruimte voor de zaal om vragen te stellen. De sprekers gaan dan in gesprek met de zaal over vraagstukken van huidige projecten of over de manier waarop nieuwe projecten aangepakt kunnen worden. Heeft u een vraagstuk waarmee u graag verder wordt geholpen? Stuur deze dan nu alvast in via a.vanden.berg@nmu.nl.

Programma

19.15 uur

Inloop met koffie en thee

19.30 uur

Voorbeelden collectieve inkoop van Energierijk Houten en Zonnig030

20.30 uur

Pauze

20.40 uur

Jouw Huis Slimmer

21.00 uur

Samen in gesprek

21.30 uur

Afsluiting

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Energie-U en de Natuur en Milieufederatie Utrecht in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.

Tags:
Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Projectleider natuurinclusieve samenleving