Terugblik training tuincoach

november 21, 2023

Opeens heb je het… je wordt tuincoach 

Op 3 november vond de, voor dit jaar laatste, training voor klimaatambassadeurs plaats. De training ging over het zijn en worden van ‘tuincoach’. Zo’n 50 enthousiaste klimaatambassadeurs, inwoners en groene groepen uit de provincie Utrecht kwamen in Nieuwegein bij elkaar om meer te weten over het vergroenen en klimaatadaptief maken van de tuin én hoe ze anderen daarbij kunnen helpen! 

 Stappenplan en bezoekplan 

De training werd verzorgd door Henriëtte Keijzer (namens de NMU) en Anniek Veltman (De Groene Tuincoach). Centraal stonden een helder stappenplan en bezoekplan en vele tips, adviezen en voorbeelden. De deelnemers weten nu hoe je buren kunt motiveren, hoe je advies kunt geven aan anderen én hoe je een buurtinitiatief samen opstart. En er was meer dan genoeg enthousiasme in de groep om daarmee aan de slag te gaan! 

 Programma 2024 

Wil je ook klimaatambassadeur worden, of eens meedoen aan de trainingen? Ook in 2024 worden er weer trainingen georganiseerd! Meld je aan voor deze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van het programma van 2024 en hoe je je kunt aanmelden. 

Hou mij op de hoogte van komende activiteiten!

Wil je meer weten? Neem contact op met Jeannine!

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Projectleider gezonde leefomgeving – citizen science