Stichting Energie Zeist wint prijs beste Energie initiatief

april 15, 2019

Stichting Energie Zeist wint prijs beste Energie initiatief

Gisterenavond was weer het jaarlijkse hoogtepunt voor de energie initiatieven in de provincie Utrecht. Tijdens de U-Thuis Voorjaarsbijeenkomst is de prijs voor beste energie initiatief uit de provincie Utrecht uitgereikt. Stichting Energie Zeist is dit jaar de winnaar geworden en volgt hiermee e-Lekstroom op. De trotse wethouder van de gemeente Zeist, Wouter Catsburg, had de eer om de prijs uit te reiken.

De prijs van het Servicepunt Energie Lokaal van de NMU wordt elk jaar uitgereikt aan een bewonersinitiatief dat zich inzet om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Stichting Energie Zeist blonk dit jaar uit met de impact die zij in Zeist maken. Ze hebben onder andere een energiewinkel in het centrum geopend, voor 4 verschillende wijken een wijkopzet gemaakt, collectieve inkoopacties georganiseerd en campagnes gehouden zoals Omlaag die meter en nog veel meer.

Op de foto zie je wethouder Wouter Catsburg de prijs uitreiken. Dit doet hij geheel in stijl met de groene pantoffels van Stichting Energie Zeist, onderdeel van de campagne om energie te besparen.

De prijs werd uitgereikt tijdens de U-Thuis Voorjaarsbijeenkomst in een volle Statenzaal van het provinciehuis in Utrecht. Naast de prijsuitreiking konden de 130 deelnemers mooie deelsessies volgen. De presentaties hiervan zijn hier te vinden:

Voor meer informatie over de prijs of de Voorjaarsbijeenkomst kun je contact opnemen met Wijnand Jonkers.

Tags: