Scholieren protesteren voor een beter klimaat

februari 11, 2019

Scholieren protesteren voor een beter klimaat

Afgelopen donderdag was de ‘klimaatmars in Den Haag’.  De opkomst was groter dan verwacht. Ook uit Utrecht vertrokken grote groepen scholieren. Uiteindelijk bezochten maar liefst 15.000 scholieren het Malieveld om te protesteren voor een beter klimaat en de politiek op te roepen om actie te ondernemen. 

Mooi om te zien dat nu juist jongeren actie voeren, de generatie die dadelijk de meeste problemen gaat ondervinden van het (uitblijven van) het huidige klimaatbeleid.

Rutte keek mee met het protest. “Ik vind het een belangrijk signaal dat jonge mensen zo betrokken zijn.” Ook Rob Jetten, de partijleider van de D66 was aanwezig: “Ik vind het echt mega tof dat zoveel duizenden scholieren vandaag spijbelen voor een beter klimaat. We praten hier in Den Haag heel veel over het klimaat, maar de laatste tijd is er ook heel veel kritiek. Van ‘het gaat allemaal veel te snel’ en ‘moeten we dit nou wel echt doen?’ Jullie schudden vandaag Den Haag wakker met de boodschap dat het écht hoog tijd wordt om eindelijk in actie te komen voor een schone toekomst.’’ Vertelde hij aan Scholieren.nl. De scholieren hebben donderdag goed laten zien hoe belangrijk ze het milieu vinden.

Lees hier meer over het protest (bron AD)

Tags: