Samen maken wij Heuvelrugtuinen: online bijeenkomst voor lokale groepen

mei 14, 2020

Samen maken wij Heuvelrugtuinen: online bijeenkomst voor lokale groepen

Zit je bij een lokale natuur-, milieu- en/of landschapsgroep? Die actief is in de gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen ? Dan nodigen we je graag uit voor de online bijeenkomst ‘Samen realiseren wij Heuvelrugtuinen’ op woensdag 27 mei van 20.00-21.30 uur via Zoom!

Het project Heuvelrugtuinen is een samenwerking tussen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het Instituut voor Natuureducatie (IVN). In het project gaan we samen met bewoners, gemeenten en bedrijven aan de slag om zoveel mogelijk Heuvelrugtuinen aan te leggen en de Heuvelrug een stukje groener te maken.

Vorig jaar hadden wij met een aantal milieu- en natuurgroepen in het Heuvelrug gebied een geslaagde bijeenkomst over de ontwikkeling van het project Heuvelrugtuinen. Tijdens de bijeenkomst kregen we waardevolle input voor de ontwikkeling van het project

Inmiddels hebben de gemeenten Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Rhenen toegezegd dat ze gaan meedoen met het project. We kunnen dus van start en daar hebben wij erg veel zin in!

Op 23 april is het project gelanceerd met een persbericht en via social media. Ook is sindsdien de website www.jouwheuvelrugtuin.nl online. Met o.a. een plantenlijst en checklist om aan de slag te gaan met jouw Heuvelrugtuin.

Graag verkennen wij op woensdagavond 27 mei samen verder welke rol lokale groepen kunnen en willen spelen bij de uitvoering van het project. Samen met jullie creëren wij graag zoveel mogelijk Heuvelrugtuinen. Om op die manier het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te helpen vergroten en vergroenen!

Doen jullie mee? Meld je dan snel aan via deze link.

Onbekend met Zoom? Download de handige instructie!

En heel graag tot de 27ste!

Tags: