Red de bomen in Amersfoort van de nieuwe rondweg

augustus 22, 2018

Red de bomen in Amersfoort van de nieuwe rondweg

Op 1 september a.s. organiseert de Stichting Groen in Amersfoort een actiemoment tegen het aanleggen van een nieuwe rondweg, de Westelijke Ontsluiting. Deze rondweg moet de westkant van Amersfoort beter bereikbaar maken. Om hiervoor plaats te maken, moeten er minimaal 3500 bomen gekapt worden. Stichting Groen wil 1 minuut stilte houden voor de kap onder het motto: Red de boom, kap de weg!

Het is volgens de stichting noodzakelijk dat er meer mensen in actie komen. Binnenkort dreigt er namelijk al een vergunning afgegeven te worden voor de kap van de eerste 400+ bomen!

Wat is het nut?

Inwoners van Amersfoort zien vooral nadelen voor het aanleggen van de nieuwe rondweg. Als de plannen van de gemeente doorgaan maken twee hectare groen en 3500 bomen plaats voor beton, asfalt, geluidsoverlast en bovenal een jarenlange bouwput.

Actiegroep Groen West laat in hun petitie weten dat de nieuwe rondweg 67,1 miljoen euro gaat kosten. Volgens hen zal de nieuwe weg weinig effect hebben op de verkeersdrukte. Zonder verdere maatregelen zullen er op den duur weer knelpunten ontstaan. Een betere bereikbaarheid is dus niet gegarandeerd.

De actiegroep wil de politiek duidelijk maken dat deze weg overbodig is en de kap voorkomen moet worden.

Hiervoor is actie nodig, dus sluit je aan, teken de petitie, red de boom, kap de weg!

 

Locatie van de minuut stilte.