Prijsuitreiking voor initiatieven met betrekking tot biodiversiteit

februari 25, 2019

Prijsuitreiking voor initiatieven met betrekking tot biodiversiteit

Heb jij een initiatief dat de biodiversiteit binnen en buiten bebouwde gebieden van de provincie Utrecht versterkt? En kun je daar wel een financiële meevaller bij gebruiken? Dan heeft de provincie Utrecht goed nieuws. Om groene initiatieven te stimuleren en belonen rijkt zij de Groene Kroon 2019 ter waarde van €6000,-.

De aangemelde initiatieven worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op effectiviteit op het versterken van de biodiversiteit in de provincie Utrecht. Daarnaast zijn innovatie, integraliteit en opschaalbaarheid nog een belangrijke factor voor de natuurprijs. Er worden winnaars aangewezen in twee categorieën: kleine initiatieven en grote initiatieven. Op 18 september 2019 vindt de prijsuitreiking plaats.

Utrecht leeft en bruist diversiteit. Er zijn buitengebieden, stedelijke gebieden en mooie dorpen. Deze steden en dorpen kunnen bijdragen om de biodiversiteit in onze provincie net zo bruisend en divers te maken. Wij zijn immers niet de enige inwoners: Utrecht is ook de woonomgeving van planten en dieren. Het uitbreiden en onderhouden van vogelvriendelijke tuinen, groene daken, bloemstroken, nestkasten, plantsoenen en waterpartijen is daarnaast niet alleen goed voor natuur, maar ook voor de mens. Een mooie, groene omgeving nodigt namelijk uit tot bewegen, ontspannen en ontmoeten.

Kortom, initiatieven op het gebied van biodiversiteit verdienen een steuntje in de rug. Dus heb je een mooi initiatief dat je wil aanmelden of meer informatie over de voorwaarden? Dan kan dat via de pagina Groene Kroon. Het aanmelden van een initiatief kan uiterlijk tot 1 juni 2019.

Tags: