Praat mee over een energieneutraal Lopikerwaard!

mei 31, 2018

Praat mee over een energieneutraal Lopikerwaard!

Op allerlei plekken zetten bewoners en bedrijven zich in om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Ook in de gemeente Lopik! Op 28 juni organiseert de Stichting Duurzaam Lopikerwaard daar een avond over energie. Doel is om met elkaar in gesprek te gaan over het te bereiken doel en over de beste manier om dit doel te halenAlle bewoners zijn van harte welkom om mee te praten.

Op landelijk niveau is het Klimaatakkoord in de maak, op lokaal niveau zetten bewoners en bedrijven zich in om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Zo werkt ieder op zijn eigen schaalniveau aan de energietransitie.  Ook de gemeente Lopik zal maatregelen moeten treffen om een wereld te creëren die onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Stichting Duurzaam Lopikerwaard is eind vorig jaar opgericht door inwoners van de gemeente Lopik die via bewustwording en concrete projecten aan dit doel willen bijdragen. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen. En kijk vooral alvast eens op www.duurzaamlopikerwaard.nl.

LocatieDorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31 Benschop

Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur

Programma

19.30 uur   Inloop, koffie, thee

19.45 uur   Welkom Dick Nederend, voorzitter Stichting Duurzaam Lopikerwaard Het coalitieakkoord van de gemeente Lopik– wat staat er in over energiebesparing en -opwekking? Gerrit Spelt, wethouder De cijfers – Hoeveel energie gebruikt de gemeente Lopik, welk aandeel is al duurzaam? En wat betekent het als de gemeente in 2023 minimaal 16% van de benodigde energie duurzaam zou opwekken? Welke randvoorwaarden zou je kunnen stellen?  Ieke Benschop, Natuur en Milieufederatie Utrecht

20.00 uur   Aanbod Stichting Duurzaam Lopikerwaard – presentatie ‘bidbook’. Bewustwording & besparing, zon en wind  Dick Nederend. Gelegenheid tot het stellen van vragen en toelichting op gesprekken na de pauze.

20.15 uur    Gelegenheid tot het stellen van vragen en toelichting op gesprekken na de pauze.

20.30 uur   PAUZE

20.45 uur   In drie groepen uiteen: Bewustwording & Besparing  –  Zon  –  Wind

21.00 uur   Dank en afsluiting

Het vervolg

Antwoorden op vragen die gesteld zijn, ontvangt u na afloop via de e-mail. Op 11 oktober vindt een tweede – vergelijkbare – bijeenkomst plaats in De Schouw in Lopik.  Woensdag 17 oktober spelen we de Energygame, waarbij inwoners, ondernemers, raadsleden, college en ambtenaren aan de hand van een bordspel in gesprek gaan over de te maken keuzes in de transitie naar schone energie.