Postcode Loterij schenkt Natuur en Milieufederaties 2,25 miljoen

februari 17, 2018

Postcode Loterij schenkt Natuur en Milieufederaties 2,25 miljoen

Tijdens het Goed Geld Gala op 15 februari in Carré ontvingen de Natuur en Milieufederaties een cheque van 2,25 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Joris Hogenboom, Annie van de Pas en Sonja Sars namen de cheque namens de federaties in ontvangst. “Hier zijn we ontzettend blij mee”, vertelt Netwerkdirecteur Annie van de Pas. “Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij mogen wij sinds 1996 rekenen op een structurele bijdrage. Dat is enorm belangrijk voor ons werk aan mooie en duurzame provincies, schone energie, gezond voedsel en een mooie natuur. Met dit mooie bedrag kunnen we weer veel extra meters maken.”

postcode loterij
NMF-voorzitter Joris Hogenboom, Postcode Loterij ambassadeur Quinty Trustfull, netwerkdirecteur Annie van de Pas en netwerksecretaris Sonja Sars. Foto: Roy Beusker Fotografie

Ook andere goede doelen waren winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 112 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak de aanwezigen toe. Toptennisser en filantroop Rafael Nadal was namens zijn Rafa Nadal Foundation aanwezig.

Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.