Opening EU GreenWeek in Utrecht

mei 7, 2018

Opening EU GreenWeek in Utrecht

Zoals vele andere Europese steden, groeit ook Utrecht sterk. Hoe maken we van onze stad een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Tegelijkertijd, hoe pakken we uitdagingen aan, zoals klimaatverandering, luchtvervuiling en grondstoffenschaarste? In Utrecht stimuleren we lokale duurzame initiatieven, een gezonde stad begint in onze eigen straat en wijk. Gebaseerd op kennis en innovatieve oplossingen waarmee we willen bijdragen aan het bereiken van mondiale doelen zoals het Parijsakkoord.

EU GreenWeekOp pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de aftrap van de EU GreenWeek in Utrecht.

Met een gevarieerd festivalprogramma ben je uitgenodigd om te ervaren hoe we samen werken aan een groene en gezonde stad waar iedereen van kan profiteren. Verken de stadsnatuur met de groene fietsroute door Utrecht, debatteer mee over de toekomst van onze stad en laat je inspireren op het Knoop-plein en de Green House restaurant met workshops, presentaties en andere activiteiten rondom gezond leven in de stad.

Wat is jouw beeld van een groene en gezonde stad? Denk en praat mee over de toekomst van Utrecht. Je vindt ons op verschillende plaatsen in de stad.

Klik hier voor het volledige programma!