Jongeren spreken zich uit met eigen klimaatlied

maart 16, 2022

Jongeren spreken zich uit met eigen klimaatlied

Campagne climate songfest klimaat jongeren

Een aantal samenwerkende groene organisaties roepen Utrechtse jongeren op een eigen klimaatlied te maken en zo de stem van jongeren te laten horen. In het klimaatdebat wordt deze groep vaak overgeslagen, terwijl het juist om de toekomst van jongeren gaat! Hier willen diverse Utrechtse natuur- en milieuorganisaties samen verandering in brengen met een campagne over muziek en klimaat.

Rond de Gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart worden jongeren via TikTok, Instagram en Spotify opgeroepen om zich aan te melden voor het project Climate Songfest. Diverse aanstormende ‘artiesten’ hebben zich al gemeld. Samen met de Herman Brood Academie gaan zij aan de slag om zelf een klimaatlied te schrijven en op te nemen. Als het nummer af is, wordt het aangeboden aan de provincie als het ‘officiële’ klimaatlied van de provincie Utrecht.

Jongeren verdienen een stem in het klimaatdebat en dit gaat diverse organisaties aan het hart. De Utrechtse Herman Brood Academie, Stichting Groen!, Teachers for Climate, Jong RES en de NMU hebben hun krachten gebundeld. Samen maken zij zich sterk om jongeren die stem te geven.

Bekijk hier het campagnefilmpje en meld je aan!

Hoe werkt het?
Jongeren tussen de 12 en 25 jaar uit heel Utrecht kunnen zich tot 31 maart aanmelden op de website van Stichting Groen!. Hierna gaan zij in april en mei aan de slag met het maken van hun eigen klimaatlied, waarbij zij ondersteund worden door de Herman Brood Academie. Bij het nummer maken we een echte videoclip, die uitkomt op Spotify, Soundcloud en YouTube. In juni wordt het nummer officieel aangeboden aan een afvaardiging van de provincie.

Wil jij echt impact maken voor het klimaat? Werk dan mee aan het klimaatlied van 2022 en roep jouw gemeente op tot actie! Meld je snel aan op: stichting-groen.nl/climate-songfest.

Hierbij een link naar de campagne.

 

Tags:

Neem contact op met: