Jongere in De Ronde Venen? Geef je mening voor een beter klimaat!

september 23, 2020

Jongere in De Ronde Venen? Geef je mening voor een beter klimaat!

Onlangs ging in gemeente De Ronde Venen de Swipocratie-campagne van start. Jongeren van 12 tot 26 jaar kunnen daarin op een ludieke manier aangeven wat hun gemeente zou moeten doen aan klimaatverandering en duurzame energie. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk jongeren in De Ronde Venen mee swipen.  Dus behoor je tot de doelgroep, ga dan snel naar derondevenen.swipocratie.nl en geef je mening! En ben je ouder, zeg het dan voort aan jongeren in je omgeving!

De campagne loopt nog t/m zondag 4 oktober. Daarna volgen er twee online-sessies op 13 en 16 oktober. Daar maken de jongeren met de nieuwste tools en visuals één plan voor duurzame energie in hun gemeente. Zij zitten met hun handen aan de knoppen, de NMU zorgt voor uitleg. Zo kunnen de jongeren de gemeente laten weten wat zij belangrijk vinden. Meer informatie is te vinden op de speciale pagina.

Om jongeren te werven heeft gemeente De Ronde Venen een promotiecampagne ingezet via social media (Instagram, Facebook, en allerlei andere digitale platforms). De resultaten uit dit project vormen een belangrijke input voor het gemeentelijke klimaatbeleid. Zo denkt de gemeente dit najaar samen met bewoners en stakeholders na over geschikte gebieden voor zonnevelden en windmolens.

Bekijk voor een indruk het onderstaande filmpje!

Tags:

Meer weten?