Jacco Vonhof (MKB-Nederland) nieuwe ambassadeur Nacht van de Nacht

oktober 15, 2019

Jacco Vonhof (MKB-Nederland) nieuwe ambassadeur Nacht van de Nacht

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht op 26 oktober voor de 15e keer georganiseerd en is er een 15e ambassadeur toegevoegd aan de campagne. Het is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Vonhof roept alle 200.000 aangesloten bedrijven op om de aanlichting, reclameverlichting en verlichting in panden te doven tijdens de Nacht van de Nacht.

Dit jaar zetten maar liefst 15 bekende Nederlanders zich in voor de Nacht van de Nacht, waaronder Vincent Bijlo, Sacha de Boer, Anita Witzier, Andre Kuipers en Govert Schilling. In de campagne van de Natuur en Milieufederaties worden bedrijven en gemeenten opgeroepen spaarzamer en slimmer met energie en verlichting om te gaan. Ook hebben de 8000 grootste bedrijven aanbevelingen ontvangen voor duurzaam verlichten. Afgelopen jaar doofden bedrijven en gemeenten op meer dan 300 plekken de verlichting en werden er meer dan 500 evenementen in het duister georganiseerd. Ieder jaar probeert de organisatie een nieuwe ambassadeur toe te voegen.

Veel verlichting in Nederland
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien licht Europa enorm op en binnen Europa zijn België en Nederland het meest verlicht. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. De Natuur en Milieufederaties roepen bedrijven op om reclameverlichting niet meer de hele nacht te laten branden en om licht op parkeerplaatsen en wegen vaker te dimmen of te doven. Voldoende duisternis heeft ook een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. Sinds de komst van elektrisch licht zijn mensen gemiddeld 1,5 uur korter gaan slapen. Melatonine, een hormoon dat in het donker wordt aangemaakt versterkt ons afweersysteem en heeft een remmend effect op het ontstaan van kanker.

Oproep
De Natuur en Milieufederaties afgelopen maand al een oproep uitgedaan aan bedrijven en gemeenten om ook dit jaar weer mee te doen met de campagne en massaal de lichten te doven. Nu al hebben zich meer dan 100 gemeenten en bedrijven aangemeld op de website waaronder Achmea, Nuon, alle reclamemasten van Interbest BV, Dunea, gemeentehuizen en provinciehuizen. Aanmelden kan op http://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/

Tags: