Inspiratiesessie Energiebesparing woningen met waardebonnen 7 december

oktober 13, 2021

Inspiratiesessie 7 december: Energiebesparing woningen met waardebonnen

Wij ondersteunen gemeenten, energiecoöperaties en andere energie-initiatieven bij het helpen van bewoners om energiebesparende maatregelen te nemen. We doen dat in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Een makkelijke manier om woningeigenaren en huurders te verleiden tot energiebesparende maatregelen is een waardebonnen programma. Daarover vertellen we alles tijdens een inspiratiebijeenkomst op dinsdag 7 december. 

Graag willen wij met gemeenten, energiecoöperaties en andere energie-initiatieven in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen rond de inzet van zo’n waardebonnen programma. Tijdens deze inspiratiesessie gaan we in op het inrichten van een effectief en efficiënt systeem, communicatie naar bewoners, monitoring en rapportage en inkoop. Ook bespreken we hoe je een goede samenwerking opzet tussen gemeente, bewonersinitiatieven, woningbouwcorporaties en VvE’s. 

 Het Regionaal Energieloket is een van de partijen die een uitgebreid systeem hebben opgezet waar ook lokale retailers en webshops zich bij kunnen aansluiten. Zij zullen tijdens de bijeenkomst een presentatie geven over hun opzet. Tijdens deze online sessie zal ook uitleg worden gegeven over hoe andere gemeenten een dergelijk systeem al succesvol hebben aangepakt. Samen verkennen we de mogelijkheden om een dergelijk systeem met andere gemeenten en lokale duurzaamheidsinitiatieven op te zetten en uit te voeren.  

De inspiratiebijeenkomst is online en zal plaatsvinden op dinsdag 7 december tussen 15.00 en 17.00 uur. Als u zich aanmeldt, ontvangt u een dag van tevoren een weblink om online deel te nemen.

 U kunt zich via dit formulier aanmelden.  

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met: