Hoe verspillingsvrij ben jij? Campagne tegen voedselverspilling

maart 5, 2019

Hoe verspillingsvrij ben jij? Campagne tegen voedselverspilling

Hoe #verspillingsvrij ben jij? Dat is waar de campagne samen tegen voedselverspilling je duidelijk van wilt maken. Door in actie te komen willen ze in 2030 de voedselverspilling met de helft verminderen. Wat jij daar zelf allemaal aan kan doen zoeken ze uit.

Wereldwijd verspillen we een derde van al ons eten. Dit is natuurlijk niet alleen slecht voor onze portomonee, maar ook voor het milieu. Volgens de stichting Samen Tegen Voedselverspilling kunnen we ruim 40 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door alleen al minder weg te gooien. Vorig jaar hebben bedrijven, organisaties, wetenschappers en de overheid de stichting Samen Tegen Voedselverspilling opgericht met de campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij’.

Volgens Timmermans, de directeur van de stichting, zou het al heel veel schelen als iedereen zijn voedselverspilling halveert. “Hiermee redden we elke dag tonnen goed voedsel van de afvalbak. De helft minder voedselverspilling thuis levert een winst van omgerekend ruim 270.000 broden en 150.000 literpakken yoghurt per dag. Ook bij groente, fruit en vlees is veel winst te behalen.’’

Maar hoe ga jij nou voedselverspilling tegen? Op de website van Samen Tegen Voedselverspilling staan een aantal tips. Zo zou je als consument thuis al heel veel kunnen doen tegen verspilling door bijvoorbeeld je voorraad checken. Wat moet er als eerst op? Kook precies genoeg zodat het helemaal op gaat en gebruik je zintuigen bij de THT datum. Door te kijken, ruiken en proeven kom je er pas echt achter of iets over de datum is.

Meer lezen over de campagne? Dat kan op samentegenvoedselverspilling.nl/ en op social media via de hashtag #verspillingsvrij. Hier vindt je tips tegen het verspillen van eten.

Tags: