Hoe verplaats jij je in 2050? Denk mee over mobiliteit met de provincie Utrecht

oktober 18, 2021

Hoe verplaats jij je in 2050? Denk mee met de provincie Utrecht

Hoe ga jij in 2050 van A naar B? Hoe kunnen we het makkelijker maken om sneller op ons werk te komen? Of om weer thuis te komen? Hoe reis jij naar familie, vrienden, of hoe ga je op stap? Deel het met de provincie Utrecht op dinsdag 2 november tijdens het (online) open keukengesprek over mobiliteit.

De provincie gaat graag in gesprek met Utrechters. Want hoe we ons verplaatsen tussen wonen, werk en leven, gaat ons immers allemaal wat aan. Technologie staat niet stil, zelfrijdende auto’s werden in snel tempo een feit. En de coronapandemie heeft ons geleerd dat de context waarin we werken, thuis of op locatie, steeds flexibeler wordt. Wie weet wat de komende decennia nog voor ons in petto hebben en hoe dat onze manier van verplaatsen beïnvloedt! Dat is meer dan genoeg stof tot gesprek over hoe we onszelf willen verplaatsen in de toekomst en wat daarvoor nodig is.

Open keukengesprek over mobiliteit

Tijdens het open keukengesprek laat de provincie experts aan het woord. Maar de provincie hoort ook hoe inwoners, ondernemers, gemeenten en belangenorganisaties hierover denken. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De NMU is er in ieder geval bij op 2 november, want voor ons is de mobiliteit van de toekomst een belangrijk onderwerp. We vinden vooral dat het duurzaam en gezond zou moeten zijn: vaker met de fiets, het openbaar vervoer of een elektrische deelauto. Er is dan minder luchtvervuiling, minder uitstoot van broeikasgassen en meer ruimte voor groene en fijne woonwijken en verblijfsplekken.

Wil je daar meer over weten? Neem dan een kijkje op ons Servicepunt Gezonde Mobiliteit.

Denk mee over mobiliteit en meld je aan!

Wil je ook meedenken met de provincie op 2 november en jouw stem en ideeën laten horen, dan kun je je aanmelden via deze link.

Om je voor te bereiden en ter inspiratie, kun je natuurlijk ons servicepunt bekijken!

Tags:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Projectleider gezonde leefomgeving – citizen science