Het Groene Verkiezingsdebat van Utrecht 20 februari Tivoli

februari 21, 2018

Het Groene Verkiezingsdebat van Utrecht 20 februari Tivoli

Op dinsdagavond 20 februari organiseerde de NMU het Groene Verkiezingsdebat in de Pandora Foyer in Tivoli Vredenburg in Utrecht. In dit eerste grote verkiezingsdebat van de stad gingen maar liefst 10 kandidaatsraadsleden van verschillende politieke partijen in debat over de toekomst van de stad. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: duurzame mobiliteit, klimaatverandering en de snelle groei en leefbaarheid van de stad.

Telkens gingen twee raadsleden met elkaar in debat over een onderwerp waarbij het publiek en de overige raadsleden konden reageren. Esther van der Voort was debatleider en tijdens de avond luisterde een deskundige jury van studenten van de Green Office Utrecht mee.

De jury benoemde kandidaatsraadslid Maarten van Heuven (PvdD) tot winnaar van het debat. Hij mag zich de komende jaren ‘de Groene Belofte’ noemen.

Kijk hieronder naar enkele filmpjes en een sfeerverslag van de avond

Tijdens het debat wilde de jury graag weten welke partijen in Utrecht de milieuzone willen uitbreiden. Een meerderheid bleek voor!

Tim Homan geeft in een pitch aan hoe Student en Starter denkt over duurzame mobiliteit in de stad. Meer ruimte voor de fiets en met slimme oplossingen een autovrije binnenstad creëren voor 2025.

Bekijk hier een sfeerverslag van de hele avond

De NMU heeft van alle 10 kandidaatsraadsleden een portret gemaakt op film.