Hét duurzame verkiezingsdebat van 2022: terugblik

maart 8, 2022

Hét duurzame debat in Utrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Het was een dynamisch debat!

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de NMU op maandag 7 maart 2022 het duurzame verkiezingsdebat van Utrecht.

Met maar liefst deelname van 12 politieke partijen en 150 mensen in het publiek (live en thuis) gingen we in gesprek over een duurzame en gezonde leefomgeving in de stad Utrecht.

Utrecht groeit; de verwachtingen zijn dat Utrecht over een paar jaar 400.000 inwoners heeft. Het belang van duurzaam en gezond kunnen samenleven in deze stad wordt steeds groter en voelbaarder. Wil je als inwoner graag weten waar je uit kunt kiezen als je op 16 maart naar de stembus gaat? Kijk dan op deze pagina voor een terugblik op het debat, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!
Hieronder bekijk je de opnames van het debat:




Maarten Koning (D66), Mirthe Biemans (PvdA) en Stefan Gaillard (Stadsbelang) in debat over duurzame woningbouw.

Aan het debat deden de volgende (kandidaat-)raadsleden mee: Gertjan te Hoonte (VVD), Gert Dijkstra (EenUtrecht), Maarten van Heuven (Partij voor de Dieren), Jantine Zwinkels (CDA), Rachel Heijne (GroenLinks), Anton Stam (Volt), Maarten Koning (D66), Mirthe Biemans (PvdA), Stefan Gaillard (Stadsbelang), Rik van der Graaf (ChristenUnie), Victor Paalman (Student en Starter), en Chris Baerveldt (SP).

Een volle zaal in Kanaal30

Lees hier meer over onze oproep aan de partijen of vul het Utrechtse Kieskompas in!

Opening door Josja Veraart, directeur NMU
Tags: