Haal de Climate Planet naar Utrecht

maart 14, 2018

Haal de Climate Planet naar Utrecht

Alle Nederlanders Naar Energieneutraal begint bij bewustwording en enthousiasme. En daar heeft ANNE, het startpunt voor ‘omwoners’, jouw hulp bij nodig! We kunnen wachten tot de westelijke Nederlanders natte voeten krijgen, we in heel Nederland meer schade door extreem weer krijgen en de Groningers nog meer beven. Maar we kunnen ook op een positieve manier aandacht vragen voor de noodzaak van verduurzaming. Dat wil ANNE doen met de Climate Planet – en de NMU ondersteunt dit van harte.

Climate PlanetPositieve aandacht door Climate Planet

Deze succesvolle reizende internationale tentoonstelling over het klimaat, trok in Bonn, Aarhus en Kopenhagen al vele tienduizenden bezoekers. Een schitterende wereldbol van 24 bij 20 meter op het Jaarbeursplein zorgt gegarandeerd voor positieve aandacht voor het klimaat. Binnen is een kleinere wereldbol waarop een film van 35 minuten over de huidige staat van de aarde en de historische ontwikkeling van het klimaat wordt getoond. En er is een live stream van vier NASA satellieten. De Climate Planet kan van 6 oktober tot en met 3 november van ‘ons’ zijn.

Hoe halen we de Climate Planet hierheen?

Team ANNE wil samen met zo veel mogelijk andere partijen de Climate Planet naar Nederland en Utrecht in het bijzonder halen. Het laten plaatsen van de tentoonstelling en draaien van de voorstelling kost € 540.000,- Als we met veel partijen een kleine bijdrage leveren, halen we deze unieke publiekstrekker naar Utrecht. In andere landen werd de ruimte vervolgens verhuurd voor events en congressen. Wij willen samen met de partijen die de Climate Planet mogelijk maken een inspirerend programma maken. Zodat we de noodzaak van verandering niet alleen kunnen laten zien, maar ook oplossingen kunnen aanbieden. Je leest er alles over op de campagne pagina. Help je mee?