Focus op vervanging asbest door zon tijdens U-Thuis Najaarsbijeenkomst

november 13, 2019

Focus op vervanging asbest door zon tijdens U-Thuis Najaarsbijeenkomst

Op woensdagavond 6 november was het weer zover: het hoogtepunt voor de energie-initiatieven uit de provincie Utrecht, de U-Thuis Najaarsbijeenkomst!

Gedeputeerde Rob van Muilekom opende de bijeenkomst voor ruim 150 deelnemers. Hij gaf hierin het belang aan dat de provincie hecht aan lokale energie-initiatieven.

De energiecoöperaties uit de Kromme Rijnstreek gebruikten het plenaire gedeelte om hun onderzoek naar vervanging asbestdaken door zonne-energie aan de gedeputeerde aan te bieden.

Daarnaast werd de zaal geïnspireerd door het project van Smart Solar Charging van Robin Berg die elektrische deelauto’s aan het uitrollen is die benut worden voor het balanceren van het energiesysteem.

Tijdens de deelsessies konden de deelnemers meer de diepte in op zes verschillende onderwerpen: de Regionale Energiestrategieën, wijkaanpakken, ondersteuning van de participatiecoalitie, Smart Solar Charging, het Klimaatakkoord en het energieplan van de provincie.

De lokale energie-initiatieven, gemeenten en andere deelnemers zijn daarna nog lang met elkaar in gesprek gegaan tijdens de energiemarkt waar 12 organisaties hun succesvolle projecten en ondersteuning lieten zien. De volgende bijeenkomst staat alweer gepland: op donderdagavond 16 april 2020 komen alle energie-initiatieven weer samen voor de U-Thuis Voorjaarsbijeenkomst!

Tags: