Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Elf scholen uit de regio nemen aftrap Energy Challenges Utrecht

Elf scholen uit de regio nemen aftrap Energy Challenges Utrecht

Wie op 23 januari langs poppodium De Helling loopt, zal voor de verandering geen concertgangers naar buiten zien lopen maar vastberaden tieners. Op deze dinsdagmiddag wordt namelijk de aftrap gegeven voor de Energy Challenges Utrecht. Negen middelbare scholen en twee basisscholen uit Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein gaan de strijd aan met energieverspilling op school. 

energy challengesDe Energy Challenges is een scholenwedstrijd waarbij leerlingen gedurende vijf maanden leren over duurzaamheid en zelf een energiebesparingscampagne opzetten op hun eigen school. Leerlingen worden gecoacht om hun eigen creativiteit en enthousiasme te gebruiken bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Op het kick-off evenement gaan de leerlingen aan de slag in workshops en worden ze toegesproken door een van de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling van de Nationale Jeugdraad. Astronaut André Kuipers en wethouder Lot van Hooijdonk zullen de leerlingen in een videoboodschap succes toewensen.

Energy Challenges is een landelijk initiatief. De uitvoerder van het programma in regio Utrecht is Stichting Technotrend. Deze stichting biedt educatieprogramma’s over energie, afval en Global Goals, als de landelijke Waste Away Challenges en in Utrecht de lessen Global Goals in je Spijkerbroek. Met de Energy Challenges worden jongeren bewust gemaakt van het energieverbruik van huishoudens en bedenken ze zelf manieren om dit omlaag te brengen. Zo komen ze op een concrete manier in aanraking met energie en techniek.

Uit Utrecht stad doen de International School Utrecht, Ithaka, het Leidsche Rijn College, UniC en het Via Nova College mee. Daarnaast zijn de Amersfoortse scholen het Farel College en ’t Hooghe Landt van de partij evenals het Oosterlicht College uit Nieuwegein. De Utrechtse basisscholen Maaspleinschool en De Beiaard volgen het nieuwe PO programma.

Basisscholen en middelbare scholen in Provincie Utrecht die volgend schooljaar mee willen doen kunnen zich aanmelden via utrecht@energychallenges.nl.


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI