Duurzaam energieproject Haarzuilens

maart 21, 2018

Duurzaam energieproject Haarzuilens

Haarse Zon realiseert een duurzaam energieproject waaraan huishoudens in Haarzuilens en omgeving kunnen mee doen. De NMU heeft het Servicepunt Energie Lokaal vanaf het begin van het project bijgestaan met kennis en begeleiding. De deelnemers investeren gezamenlijk in zonnepanelen op enkele locaties. Zij profiteren van een lagere energienota en leveren een bijdrage aan een groene toekomst met lokaal opgewekte, duurzame energie.

Door dit mooie project is Haarzuilens hard op weg om het eerste energieneutrale kasteeldorp van Nederland te worden. Energiecoöperatie Haarse Zon heeft haar eerste zonnepanelen inmiddels opgeleverd.

Dit wordt gevierd met een feestelijke opening op zaterdag 7 april bij Plattelandswinkel De Haarse Gaard aan Thematerweg 8 te Haarzuilens, één van de drie locaties waar de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Wethouder Lot van Hooijdonk verricht samen met meteoroloog Helga van Leur de opening.

Feestelijke opening Haarse Zon op zaterdag 7 april

Locatie:

Plattelandswinkel De Haarse Gaard, Thematerweg 8
3455 SN  HAARZUILENS

Inloop: 15:30 uur

Officiële opening: 16 uur

Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje het project te bekijken en bespreken met de leden van Haarse Zon.