Doe ook Een Dagje Groen!

maart 7, 2019

Doe ook Een Dagje Groen!

Vorige maand lanceerde Milieu Centraal de landelijke campagne “Een Dagje Groen’. De campagne moet Nederlanders helpen duurzame stappen te zetten. Op de website zijn 20 gemakkelijke acties te vinden waaraan iedereen kan meedoen. Door mee te doen draag je bij aan de totale impact die alle deelnemers maken. 

Korter douchen, op de fiets naar de supermarkt, vergeten kleren dragen of je plastic scheiden? Op Eendagjegroen.nl staan 20 praktische acties die mensen kunnen ondernemen om duurzamer te leven. Iedereen die wil meedoen kan via de website aangeven aan welke acties hij of zij deelneemt, en voor hoeveel dagen. Zo kun je er voor kiezen om 10 dagen geen kaas te eten, en om 40 dagen te wassen op dertig graden. Op de homepagina van de website is te zien hoeveel alle deelnemers gezamenlijk al investeren.

Tot nu toe

De campagne, die nu zo’n drie weken loopt, heeft al veel aandacht getrokken. Op dit moment doen 1180 Nederlanders mee. Gezamenlijk besparen die 31.760 kilogram CO2.
Vind je het even moeilijk om je aan de challenge te houden? Je kan er voor kiezen om via de mail tips te ontvangen. Zo wordt het voor iedereen gemakkelijker om bij te dragen aan een beter klimaat.
Doe je ook mee? Ga naar de website van Milieu Centraal en start je eigen acties meteen!

Tags: