De NMU gaat op zoek naar groene raadsleden en organiseert debat in Tivoli

februari 19, 2018

De NMU gaat op zoek naar groene raadsleden en organiseert debat in Tivoli

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Veel Utrechters weten niet wie de nieuwe raadsleden zijn en waar ze voor staan. Reden voor de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) om de Provincie in te trekken en de nieuwe raadsleden aan de tand te voelen over de duurzame onderwerpen zoals leefbaarheid van de stad, klimaat, mobiliteit en behoud van groen. Met interviews op film geeft de NMU de kandidaatsraadsleden een gezicht en kunnen ‘groene’ kiezers inzicht krijgen waar de raadsleden voor staan. De korte filmpjes zijn te zien op de site van de NMU en worden gedeeld via social media. De eerste 6 raadsleden staan al op de website en de komende weken komen daar nog raadsleden bij uit de hele Provincie. Bezoekers van de site kunnen nu alvast een stem geven.

Debat
Naast de interviews met de raadsleden organiseert de NMU ook ‘Het Groene Verkiezingsdebat’ op dinsdag 20 februari in Tivoli. Daar kunnen Utrechters in debat gaan met de raadsleden van de grootste partijen. En hen vragen aan welke onderwerpen de raadsleden concreet gaan werken als ze verkozen worden. Met de films en het debat hoopt de NMU de Utrechters inzicht te geven waar raadsleden concreet mee aan de gang gaan als ze in de raad komen. Utrechters kunnen zich vanaf vandaag opgeven voor het verkiezingsdebat.

Bekijk de filmpjes van de raadsleden. Op wie stem jij? Geef het aan in de poll.

 

[poll id=”3″]

 

De Klimaat Stemwijzer

Utrecht Klimaatneutraal 2030 heeft de programma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen beoordeeld. Het resultaat: de Klimaat Stemwijzer.