De Nacht van de Nacht komt er weer aan!

september 25, 2018

De Nacht van de Nacht komt er weer aan!

Op zaterdag 27 oktober is het weer de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor het klimaat en energiebesparing op licht. In heel Nederland doven dan weer honderden gemeenten en bedrijven de verlichting van gebouwen, kantoren, kerktorens, bruggen, straten, pleinen en etalages. En dit jaar vindt de landelijke aftrap van het evenement plaats in Utrecht! Van de bedrijven die meedoen aan de Nacht van de Nacht selecteren we enkele genodigden voor de speciale Dom beklimming met Vincent Bijlo.

Landelijk startschot NvdN vanaf de Dom
Tijdens de Nacht van de Nacht beklimmen we om 19:00 de Domtoren. Ambassadeur Vincent Bijlo zal het gezelschap verassen met een cabaret optreden over licht-donker. En om 20:00 uur luiden we letterlijk de Nacht van de Nacht in met stadsbeiaardier Malgosia Fiebig. Terwijl ‘Mag het licht uit’ over de stad klinkt zien we vanaf de Dom lichten doven van bedrijven, kantoren, De Dom zelf, het stadskantoor, de Rabobank, Prorail, het provinciehuis en honderden andere bedrijven en instellingen. Wilt u hier bij zijn? Koop hier uw ticket.

Een mooi praktisch succes
Afgelopen jaren stapten vele gemeenten en bedrijven over op duurzaam verlichten. Dit bespaart geld, CO2 uitstoot en maakt ons land (een van de meest verlichte landen ter wereld) weer wat donkerder. Wilt u ook aan de slag? Kijk naar onze aanbevelingen voor gemeenten en bedrijven. Op de site vindt u ook de goede voorbeelden, zoals Interbest BV, marktleider op gebied van lichtreclames. Ze doven ieder jaar de 180 lichtmasten vanaf 21:00 uur tijdens de Nacht van de Nacht.

Meedoen
We willen daarom zoveel mogelijk Utrechtse bedrijven vragen de lichten te doven tijdens de Nacht van de Nacht. Doet u mee? Aanmelden kan hier of stuur een mail naar communicatie@nmu.nl .

 

 

Zie voor meer informatie www.nachtvandenacht.nl en https://www.facebook.com/Nachtvandenacht