De E-waste Race, Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica!

november 7, 2018

De E-waste Race, Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica!

Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op de website . Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis op te laten halen en scoren hier punten mee. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint voor de hele klas. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Sinds 2014 maakt de E-waste Race zich sterk om oude elektronische apparaten terug de kringloop in te brengen. Sindsdien zijn er 59 races over het hele land geweest en bijna een miljoen apparaten ingezameld. Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat de gewonnen grondstoffen uit het e-waste verwerkt worden tot nieuwe apparaten.

Ben je geïnteresseerd? Kijk op de website en geef jouw school ook op!