Dagboek van een boerin

februari 4, 2019

Dagboek van een boerin

08.30     Na een lekker ontbijtje in ons hotel en een goeie kop koffie de metro gepakt naar De Grüne Woche, waar we tussen 10.00 en 18.00 bij onze stand “Naturbauern aus Holland” de bezoekers kennis lieten maken met onze Hollandse producten.

09.45    De hal staat vol enthousiaste bezoekers, en ook wij hebben zin in de dag. Die begint met het klaarzetten van de bloemen en het snijden van de kaas en knoselderij, zodat we de bezoekers onze lekkere producten kunnen laten proeven.

10.00    Na een kwartiertje staan we klaar om de bezoekers te verwelkomen. We zijn benieuwd wat de dag ons vandaag gaat brengen en hebben zin om van start te gaan!

12.00     De ochtend is voorbij gevlogen. We hebben veel bezoekers bij onze stand gehad en veel leuke gesprekjes gevoerd over natuur inclusieve landbouw en onze natuurproducten. De bezoekers waren enthousiast over de smaak en waren benieuwd wat natuurboeren precies inhield. “Landbouw dat rekening houdt met de natuur en deze niet alleen optimaal gebruikt, maar ook spaart en verzorgt”. Natuurlijk waren wij ook benieuwd wat voor bezoekers belangrijk is bij het kopen van producten en met dit doel hebben we ze gevraagd een enquête in te vullen. Als beloning kregen ze daarna biologische bloembollen of zadenmatjes voor in de tuin.

12.30     Na een heerlijke lunch lopen we een rondje over de beurs. De beurs is echt gigantisch. Ook andere landen hebben een hal op de beurs. Doordat we zijn afgeleid door al het moois wat we zien, zijn we al snel verdwaald. Er zijn veel producten om te proeven, er is muziek, bloemen en nog veel meer.

13.00     Terug bij de stand is het nog steeds druk. Er worden veel enquêtes ingevuld en producten geproefd. Ook wordt ons meegedeeld dat een overheidsdelegatie van de Duitse deelstaten graag onze stand wil bezoeken in het Holland paviljoen.

14.00     Inmiddels is onze stand omgebouwd, met wat extra statafels en versnaperingen voor de Duitse delegatie. Opgewonden staan we klaar om de delegatie te ontvangen.

15.00     De rust is wedergekeerd in onze stand. Wat een mooie kans om ons verhaal te vertellen. Om te vertellen dat wij natuur inclusieve landbouw stimuleren. Landbouw dat rekening houdt met de natuur; een gezonde bodem, watersystemen, biodiversiteit en dat samen met de maatschappij. Dat zorgt voor lekkere en gezonde producten in samenwerking met de natuur.

18.00     De beurs gaat sluiten. We ruimen onze spullen op en sluiten onze stand. Het was een mooie dag met veel bezoekers en indrukken. Hier en daar zijn er ook businesskaartjes uitgedeeld met kansen voor toekomstige samenwerking. Inmiddels wel erg honger gekregen, dus gaan we gezellig Berlijn in om lekker te eten.

22.00     Terug in het hotel na een welverdiende, heerlijke pasta en Weizen. Het was een gezellige dag en we zijn benieuwd wat we morgen weer gaan meemaken! Maar nu slapen..

 

 

 

 

Tags: