Collectieve opwek van energie in Galecop: doe je mee?

januari 24, 2018

Collectieve opwek van energie in Galecop: doe je mee?

In het Zonnepark Galecop, Nieuwegein, komen 1186 zonnepanelen van elk 270 Wattpiek op een stuk grond langs de A12, de zogenaamde Galecopperzoom. De gemeente Nieuwegein heeft de grond tot 2030 ter beschikking gesteld voor de opwek van zonne-energie. Zonnepark Galecop PCR, een zogenoemd ‘postcoderoosproject’, krijgt een vermogen van 320 kWp en levert een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 300.000 kWh aan groene stroom. Naast het PCR wordt nog een zonnepark gerealiseerd, maar dan binnen het kader van de SDE+-regeling.

Samen energie opwekken in Zonnepark Galecop

Je kunt deelnemen aan het PCR Galecop voor € 315,00 per paneel en je verdient de investering in 9 jaar terug. Daarna geniet je zeker nog tot 2030 van de voordelen van het project. In 2029 nemen we gezamenlijk een beslissing over de toekomst van het project.
Het rendement van de investering wordt geschat op circa 5,5 procent. Bovendien, en misschien wel het belangrijkste, draag je bij aan duurzame energie in je eigen buurt.

Welke postcodes doen mee?

Als centrum van de roos hebben we 3438 genomen om zoveel mogelijk particulieren en bedrijven in de rondomliggende postcodes 3437, 3528, 3526, 3439, 3436, 3431 te bereiken.

Interesse in deelname

Kijk op de website, en vul het interesseformulier in. Het verplicht tot niets. Als we alle panelen potentieel in Zonnepark Galecop ‘aan de man gebracht’ hebben, ontvang je een overeenkomst. Het aantal panelen is beperkt, ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Vragen

Er is een uitgebreidere brochure beschikbaar via bovengenoemde link. Blijven er onbeantwoorde vragen, stuur dan een email naar info@e-lekstroom.nl.

Partners Zonnepark Galecop

e-Lekstroom is opgericht met het doel om duurzame energieprojecten in de lekstroomregio op te zetten. De Coöperatie legt zich toe op de ontwikkeling van zogenaamde postcoderoosprojecten, die tot stand worden gebracht met de Regeling Verlaagd Tarief Energiebelasting.
Greenchoice is onze samenwerkingspartner. De stroom die door het zonnepark wordt opgewekt, wordt door Greenchoice op de markt gebracht. Overstappen naar Greenchoice is niet noodzakelijk, maar het heeft wel voordelen voor jezelf, en ook voor de Coöperatie.

Tags: