Boompjesactie gemeente Houten

november 2, 2022

Boompjesactie gemeente Houten

Dit najaar krijgen inwoners uit de gemeente Houten weer korting op boompjes voor in de tuin! Plan Boom organiseert namelijk samen met de gemeente Houten een speciale actie voor inwoners die nog boompjes in hun tuin kwijt kunnen. Inwoners uit Houten kunnen nu het Boompjes voor beginners-pakket van Plan Boom tijdelijk met 50% korting bestellen. De pakketten, waar drie inheemse boompjes in zitten, zijn gemakkelijk online te bestellen, worden gratis thuis bezorgd en worden geleverd met een handige plantinstructie. Voor bewoners met meer ruimte in de tuin zijn er ook grotere appel- en perenbomen. Zo kan iedereen, ook mensen zonder groene vingers, mee helpen om Nederland groener, mooier en gezonder te maken. Plan Boom wil in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten en iedereen kan daaraan bijdragen. De gemeente Houten ondersteunt deze missie.

Projectleider Plan Boom Isabel Kruisheer: “Voor de Boompjes-voor-beginners pakketten hebben we gekozen voor de Veldesdoorn, Sporkehout en de Gele kornoelje. Inheemse soorten, die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin. Door de bloemen, bessen en zaadjes zijn ook de bijen, vlinders en vogels er dol op.”

Boompjespakketten en fruitbomen

Voor deze speciale actie van de gemeente Houten kost een Boompjes voor beginners-pakket nu tijdelijk maar €12,50. Mocht je aan één boompje genoeg hebben, dan kun je het pakket natuurlijk samen met de buren, vrienden of familie aanvragen! Voor de grotere tuinen zijn er biologische appel- en perenbomen beschikbaar, vanaf 15,- per stuk. Denk er wel aan dat de boompjes na ontvangst zo snel mogelijk de grond in moeten, anders drogen de wortels uit. De boompjespakketten kunnen besteld worden tot en met 18 december, de fruitboompjes tot en met 9 december (zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang!). De boompakketten en fruitbomen kunnen besteld worden via www.planboom.nl/houten. De boompakketten worden gratis thuisbezorgd en de fruitbomen worden in de ochtend van 10 december 2022 uitgedeeld bij het NME centrum in Houten. Meer informatie hierover ontvangt u in een bevestigingsmail na bestelling.

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving