Laatste kans dit jaar: Boompjes voor beginners-pakket met 50% korting in Houten

december 15, 2022

Laatste kans dit jaar: Boompjes voor beginners-pakket met 50% korting in Houten

De Natuur en Milieufederatie Utrecht deelde afgelopen zaterdag 10 december opnieuw verschillende soorten appel- en perenboompjes uit in Houten. Na de succesvolle actie dit voorjaar, konden Houtenaren dit najaar opnieuw fruitbomen kopen met 50% korting. Deze actie werd vanuit Plan Boom in samenwerking met de gemeente Houten georganiseerd.

Te laat voor de fruitbomen?
Als onderdeel van de actie kunnen inwoners van de gemeente Houten deze week nog Boompjes voor beginners-pakketten bestellen met korting. Deze pakketten met drie inheemse boompjes kunnen nog tot en met 19 december besteld worden.  Eén pakket bevat een Veldesdoorn, Sporkehout en Gele kornoelje. Inheemse soorten, die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin. Door de bloemen, bessen en zaadjes zijn ook de bijen, vlinders en vogels er dol op. De boompjespakketten bestel je via de actiepagina www.planboom.nl/houten met de actie code ‘houtengroen’.

Met deze actie kan iedereen, ook mensen zonder groene vingers, meehelpen om Nederland groener, mooier en gezonder te maken. Plan Boom wil in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten en iedereen kan daaraan bijdragen. De gemeente Houten ondersteunt deze missie.

70 fruitbomen opgehaald
Mensen lieten zich de pret niet bederven door de kou, afgelopen zaterdag: meer dan 70 fruitbomen werden opgehaald bij het NME centrum. Achterop de fiets, in de bakfiets of gewoon in de kruiwagen: de boompjes werden op allerlei verschillende manieren mee naar huis genomen. Naast de Elstar werden er vooral veel minder bekende rassen uitgedeeld, zoals de Brabantse Bellefleur en Beurré Hardy. Wethouder Wouter van den Berg van de gemeente Houten: “We willen Houten verder vergroenen en de biodiversiteit vergroten. Met deze actie zetten we weer een mooie groene stap!”

Plan Boom
Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

Meer weten over Plan Boom? Kijk op Plan Boom 

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving