Bijna 200 gemeenten vragen uitbreiding statiegeld

maart 6, 2018

Bijna 200 gemeenten vragen uitbreiding statiegeld

Al bijna 200 Nederlandse gemeenten willen statiegeld uit breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes, dit vragen ze aan kabinet Rutte en de Tweede Kamer via de Statiegeldalliantie. Steeds meer gemeenten sluiten zich hierbij aan.

De Nederlandse gemeenten hebben opgeteld meer dan elf miljoen inwoners, beweert Math Oehlen, ambtenaar afvalbeleid in de gemeente Weert, en de vraag blijft groeien. “Voer in 2018 statiegeld op alle plastic flesjes en blikjes in”. Het draagvlak van de alliantie wordt steeds groter en zo ook de druk op kabinet-Rutte en de Tweede-Kamerleden om de beslissing te maken.

Vorige week sloot Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) zich ook aan. Bijna 50.000 agrarische ondernemers worden hierdoor vertegenwoordigt en maken zich sterk voor hun maatschappelijke en economische positie.

Ook de Ekoplaza, een Nederlands biologisch supermarktketen met 75 vestiging in Nederland sloot zich al eerder aan bij de alliantie. Inmiddels zijn er al meer dan 400 lokale overheden, bedrijven en organisaties aangesloten.

Op 15 maart zal er door de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over statiegeld gehouden worden.

Bron: Statiegeldalliantie