Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Bijeenkomst aardgasvrije nieuwbouw in Amersfoort

Bijeenkomst aardgasvrije nieuwbouw in Amersfoort

In Amersfoort leverde de NMU afgelopen maand een bijdrage aan een avond van de gemeente. Deze avond werd georganiseerd voor particulieren die een kavel hebben gekocht en nieuwbouw gaan plegen.
Bij het bouwen van een nieuw huis komen vele keuzes kijken, waaronder de keuze wel of geen aardgasaansluiting te nemen.  De gemeente en de NMU ondersteunen mensen in hun keuze en lichten voor. Zo is het mogelijk de meerprijs voor een warmtepomp en zonnepanelen mee te financieren. Dit omdat de energierekening beduidend lager is.
Ieke Benschop van de NMU liet voorbeeldberekeningen zien. Hieruit bleek dat de maandlasten van de gasvrije woning lager kunnen zijn dan van een woning die nog met CV-ketel aansluiting wordt gebouwd. Ook op gebied van groen, water en bouwmateriaal kunnen duurzame keuzes gemaakt worden. Zo bleek uit de voorlichting.
Bent je op dit moment bezig met een nieuwbouwproject of ga je binnenkort bouwen? Dan kun je voor vragen of meer informatie contact opnemen met Ieke Benschop, onze projectleider energie. (i.benschop@nmu.nl)

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI