Bijeenkomst 16 januari: Utrecht Circulaire Topregio

december 11, 2018

Bijeenkomst 16 januari: Utrecht Circulaire Topregio

In de week van de Circulaire Economie laat ook de provincie Utrecht van zich horen. Op woensdagmiddag 16 januari 2019 presenteren koplopers uit onze regio hun kijk op de circulaire economie. Bent u bestuurder of ambtenaar en werkt u aan de circulaire economie? Of heeft u een eigen circulaire onderneming of initiatief? Kom dan naar de bijeenkomst in het provinciehuis en maak kennis met bestuurders uit de provincie Utrecht die zich gaan inzetten om de regionale circulaire transitie te versnellen. Op 14 januari 2019 schoven we aan bij Koffietijd om te praten over dit onderwerp

Versnelling

Tijdens de bijeenkomst hoort u over de vele initiatieven die binnen onze regio opbloeien. De koplopers zullen daarnaast de stappen toelichten die wezenlijk zijn om een versnelling in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie te realiseren. Derk Loorbach, directeur van DRIFT, een toonaangevend onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities, zal samen met de betrokken koplopers ingaan op de ontwikkelde transitiepaden.

Jacqueline Cramer

Aansluitend geeft Jacqueline Cramer haar reflectie vanuit haar grondige kennis van de circulaire economie en de (inter)regionale samenwerking die daarvoor nodig is. Zij zal zich richten op wat een Circulaire topregio behelst en kan opleveren, en hoe het lokale en regionale bestuur effectief kan bijdragen aan het realiseren van de Circulaire topregio. Dit in het licht van de interbestuurlijke samenwerking tussen overheden en de triple helix van bedrijfsleven, kennisinstituten en overheid.

Ambassadeurs

Tenslotte introduceert gedeputeerde Pim van den Berg een aantal bestuurders die zich als ambassadeur gaan inzetten om de circulaire economie op regionaal niveau te versnellen door meer transitiekracht te ontwikkelen. Ook gaat hij dieper in op de rol van de Provincie bij het realiseren van deze ambitie.

Voor wie?

Deze compacte bijeenkomst ‘Utrecht 2050, Circulaire topregio’ is gericht op ambitieuze initiatiefnemers en (overheid)bestuurders binnen de regio Utrecht. Tijdens de aansluitende borrel is volop ruimte om te netwerken en door te praten over de gepresenteerde ideeën.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de Statenzaal in het Huis van de Provincie Utrecht van 16.00 tot 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel.  U kunt zich hier aanmelden.